Μεταμόσχευση μαλλιών - Αποκατάσταση φρυδιών

Τα φρύδια διαχωρίζουν ανατομικά το δέρμα του μετώπου από εκείνο του άνω βλεφάρου. Το σωστό σχήμα και μέγεθός τους πλαισιώνει τον οφθαλμό και τονίζει το βλέμμα, ενώ το ύψος τους συνδέεται άμεσα με τη νεανικότητα του προσώπου.

Τα φρύδια υπόκεινται στις τάσεις της μόδας, με αποτέλεσμα, ενώ στο παρελθόν θαμνώδη φρύδια εξαφανίζονταν σήμερα λεπτά ή αραιά φρύδια ενισχύονται. Ο μόνος μόνιμος και ασφαλής τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι με μεταμόσχευση τριχοθυλακίων.

Η τεχνική πραγματοποιείται με εξαγωγή μονήρων τριχοθυλακίων (follicular unit extraction- FUE) από περιοχή δότρια στην οπίσθια επιφάνεια του κρανίου και μεταμόσχευσή τους (follicular unit transplantation- FUT) στην προσχεδιασμένη δέκτρια περιοχή. Το τελικό σχήμα των φρυδιών σχεδιάζεται μαζί με την/τον θεραπευόμενο.

Η επέμβαση: γίνεται με τοπική αναισθησία, διαρκεί από 1 έως 2 ώρες, ανάλογα με τον αριθμό των τριχοθυλακιών που μεταφέρονται (150 έως 300 μοσχεύματα) και γίνεται με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων μικρομεταμόσχευσης και μεγεθυντικών φακών. Τα τριχοθυλάκια μεταφέρονται ένα ένα στην τελική τους θέση και είναι όλα μονά για να επιτευχθεί φυσικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν τομές ή ράμματα και ο/η ασθενής δεν κουρεύεται.

Σκοπός της επέμβασης είναι: να αποκατασταθεί άμεσα το περίγραμμα των φρυδιών.

Τι πρέπει να προσέξετε μετά την επέμβαση: θα χρειαστεί να ενυδατώνετε συστηματικά τα μοσχεύματα τα δύο πρώτα 24ώρα. Ο πόνος και το οίδημα (όταν υπάρχουν) αντιμετωπίζονται εύκολα. Την πρώτη εβδομάδα τα τραύματα στη δότρια έχουν κλείσει τελείως, ενώ τα μοσχεύματα έχουν ενσωματωθεί πλήρως στις νέες τους θέσεις. Την τρίτη μετεγχειρητική μέρα μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας, θα χρειαστείτε ωστόσο αντιηλιακή προστασία και αποφυγή έντονης σωματικής άσκησης για μία εβδομάδα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές στους 9 μήνες.