Βαριπλαστική

Η Βαριατρική Χειρουργική αποτέλεσε επανάσταση  στην αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας και έσωσε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η ανάγκη αντιμετώπισης της περίσσειας του δέρματος και αποκατάστασης του περιγράμματος του σώματος οδήγησε στην εξειδίκευση της Πλαστικής Χειρουργικής που ονομάζεται Βαριπλαστική (Bariplastics ή Post-bariatric surgery body contouring). Η Βαριπλαστική έχει εξίσου επανορθωτικό και αισθητικό χαρακτήρα γι'αυτό αναφέρεται ως ξεχωριστή κατηγορία. 

Σκοπός των επεμβάσεων που περιγράφουμε σε αυτή την ενότητα, είναι να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα, την εμφάνιση και την ψυχολογία των ασθενών, που ενώ έχουν χάσει σημαντικό βάρος δεν μπορούν να ντυθούν και να κινηθούν -όπως επιθυμούν- εξαιτίας της μεγάλης περίσσειας δέρματος. Τα χειρουργεία αυτά αφορούν την πρόσθια και οπίσθια επιφάνεια του κορμού ή εκτείνονται πέρα από τα συνήθη όρια των κλασσικών βραχιονοπλαστικών και μηροπλαστικών.  

Η κ. Θεοδωρακοπούλου είναι από τους πρώτους Έλληνες Πλαστικούς Χειρουργούς με Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών στη Βαριπλαστική και με τη βοήθεια των συνεργατών της (Βαριατρικό Γεν. Χειρουργό, Διαιτολόγο, Ψυχολόγο) μπορεί σταδιακά να αποκαταστήσει το περίγραμμα του σώματος των πρώην παχύσαρκων ασθενών.  

Εκδήλωση ενδιαφέροντος