Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση;

Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση είναι η πιο δημοφιλής και αποτελεσματική θεραπεία στη μείωση του τοπικού λίπους, που παραμένει μετά από δίαιτα ή άσκηση.

Είναι μια χειρουργική διαδικασία που στοχεύει στην αφαίρεση του λίπους από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και χρησιμοποιείται συχνά για να διαμορφώσει και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά, προσφέροντας ένα πιο αρμονικό περίγραμμα σώματος.

Οι περιοχές του σώματος στις οποίες μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση είναι η κοιλιά, η μέση, οι μηροί και οι γλουτοί. Όμοια μπορεί να γίνει στα μπράτσα, στις  έσω και έξω περιοχές των σφυρών (αστράγαλοι) και στις γάμπες. Συνήθης είναι και η απομάκρυνση περιττού λίπους από το πηγούνι και το λαιμό για να διαμορφωθεί ένα καθαρό περίγραμμα προσώπου και να αναδειχθεί ο λαιμός.

Σε γενικές γραμμές, η λιποαναρρόφηση υπό τοπική αναισθησία θεωρείται λιγότερο επώδυνη σε σύγκριση με άλλες χειρουργικές επεμβάσεις και μπορεί να συνδυαστεί με λιπομεταφορά σε άλλα σημεία του σώματος, με παραγωγή stem cells για αναγεννητικούς λόγους ή με θεραπείες σύσφιξης (F.A.S.T. ή ARGON PLASMA). Οι ασθενείς πρέπει πάντα να συζητούν με την / τον πλαστικό τους χειρουργό σχετικά με τις προσδοκίες, τις διαθέσιμες επιλογές τους και τη διαχείριση της μετεγχειρητικής περιόδου.

Κλείνοντας, η λιποαναρρόφηση προσφέρει μια οριστική λύση για τη μείωση του τοπικού λίπους σε πολλές περιοχές του σώματος. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να συζητήσετε με μία έμπειρη πλαστικό χειρουργό για να κατανοήσετε τις επιλογές και τις προσδοκίες σας από αυτήν τη διαδικασία.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος