Μπορώ να θηλάσω μετά την αυξητική στήθους

Μπορώ να θηλάσω μετά την αυξητική στήθους

Η απόφαση να υποβληθείτε σε αυξητική στήθους είναι προσωπική επιλογή και επηρεάζει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σας.

Ένα από τα ερωτήματα που ενδέχεται να σας απασχολήσουν είναι αν θα μπορείτε να θηλάσετε μετά την επέμβαση. Είναι σημαντικό να είστε ενήμερες για τα θέματα αυτά πριν από τη λήψη της απόφασης.

Κατά τη διάρκεια της αυξητικής στήθους, η χειρουργός εισάγει ενθέματα σιλικόνης ή λίπος για να αυξήσει το μέγεθος και την προβολή του στήθους. Τα ενθέματα εισάγονται ακριβώς πάνω ή κάτω από τον μύ, ενώ το λίπος μπαίνει μέσα στον μαστό. 

Η αυξητική στήθους, όπως όλα τα αισθητικά χειρουργεία στους μαστούς, είναι καλό να απέχει 6 με 12 μήνες από μια εγκυμοσύνη. Ο θηλασμός και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί κανονικά, ωστόσο η παρουσία των ενθεμάτων μειώνει κατά 10-20% την ποσότητα του παραγόμενου γάλακτος. Το λίπος, μέρος του οποίου ωστόσο απορροφάται τους πρώτους μήνες, ενσωματώνεται πλήρως στον μαστό και δεν επηρεάζει τον θηλασμό.

Είναι σημαντικό να ενημερωθείτε τόσο για τους τρόπους της αυξητικής των μαστών όσο και για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού. Αν έχετε ήδη υποβληθεί σε αυξητική μαστών και σας αγχώνει το θέμα του θηλασμού μπορείτε να απευθυνθείτε σε σύμβουλο θηλασμού για να μπορέσετε να προσφέρετε τα μέγιστα στο παιδί σας. Κάθε γυναίκα που το επιθυμεί, μπορεί να θηλάσει το παιδί της, αρκεί να έχει στήριξη από το περιβάλλον της και αυτοπεποίθηση ότι πράττει σωστά. 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος