Πόσο επώδυνη είναι η ρινοπλαστική;

Πόσο επώδυνη είναι η ρινοπλαστική;

Η ρινοπλαστική είναι η έκτη πιο συχνή αισθητική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε από πλαστικούς χειρουργούς το 2022, με βάση τα στατιστικά στοιχεία της ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Συγκεκριμένα, 950.000 άνθρωποι, ανά τον κόσμο, με τα τρία τέταρτα (¾) αυτών να είναι γυναίκες, επέλεξαν τη ρινοπλαστική. Κοιτώντας πάλι τα παγκόσμια στατιστικά μεταξύ 2018 και 2022 υπάρχει μία αύξηση στις ρινοπλαστικές κατά 25%. Οι λόγοι για αυτό είναι πολλοί, αλλά ο σημαντικότερος όλων είναι η καλύτερη εκπαίδευση των πλαστικών σε τεχνικές που σέβονται τους ιστούς, με αποτέλεσμα λιγότερη φλεγμονή, οίδημα και πόνο.

 Ωστόσο, ένα από τα κύρια ερωτήματα που ακόμα θέτουν πολλοί ασθενείς πριν από την επέμβασή τους είναι το: πόσο επώδυνη είναι η ρινοπλαστική;

Καταρχάς, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η αίσθηση του πόνου είναι υποκειμενική και μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Πολλοί ασθενείς που υποβάλλονται σε ρινοπλαστική αναφέρουν ελάχιστο ή καθόλου πόνο από την πρώτη κιόλας μέρα της επέμβασης. Η πλαστικός χειρουργός, Μαριάννα Θεοδωρακοπούλου, χρησιμοποιεί τεχνικές που μειώνουν τον πόνο μετά το χειρουργείο.

Οι περισσότεροι ασθενείς δηλώνουν ότι ο πόνος μετά από μια ρινοπλαστική είναι ήπιος με τη χρήση των προτεινόμενων παυσίπονων. Η συχνότερη ενόχληση μετά το χειρουργείο, δεν είναι ο πόνος αλλά η αδυναμία να αναπνεύσουν τις πρώτες μέρες από τη μύτη. Η πλαστικός χειρουργός θα σας παρέχει οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση της μετεγχειρητικής περιόδου και τα φάρμακα που πρέπει να λαμβάνετε.

Η διάρκεια της ανάρρωσης μετά από μια ρινοπλαστική εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της πολυπλοκότητας της επέμβασης και της φυσιολογικής αντίδρασης του ασθενούς. Σε γενικές γραμμές, πολλοί ασθενείς αναρρώνουν σχετικά γρήγορα και είναι σε θέση να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από λίγες ημέρες. Η επιστροφή στα αθλήματα γίνεται μετά από ένα μήνα. 

Είναι σημαντικό να έχετε ανοικτή συζήτηση με την πλαστικό χειρουργό σας για τις προσδοκίες σας και τον τρόπο με το οποίο θα τις προσεγγίσετε. Στο ιατρείο μας, THEOPLASTICS, κάθε ασθενής είναι μοναδικός, και η επικοινωνία με την ειδικό  θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εκάστοτε πόνο που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος