Νήματα απλά και ανάρτησης

Τα νήματα ανάρτησης έχουν φέρει επανάσταση στην κοσμετική ιατρική αφού μπορούν μέσα σε λίγα λεπτά να μιμηθούν την εικόνα ενός FACELIFT.

Συγκεκριμένα το περίγραμμα του προσώπου αναρτάται, η περίσσεια στο λαιμό εξαφανίζεται, τα ζυγωματικά τονίζονται και τα φρύδια μπορούν να ανορθωθούν!

Ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι 12-18 μήνες, η περίσσεια του δέρματος δεν αφαιρείται, όπως σε ένα facelift, και ότι απαιτούνται 2-3 μέρες για να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα. 

Τα απλά νήματα PDO είναι φτιαγμένα από πολυδιοξανόνη, ένα ισχυρό, μονόκλωνο νήμα που υδρολύεται μέσα στο δέρμα μετά από 4-6 μήνες.

Μπαίνουν στο δέρμα με λεπτές, κοίλες και εύκαμπτες βελόνες οι οποίες δε σπάνε και είναι καλυμμένες με επίστρωμα σιλικόνης. 
Μπορούν να εφαρμοστούν στο πρόσωπο, το λαιμό, τους βραχίονες, τα γόνατα, έσω επιφάνεια μηρών και γενικά όπου υπάρχει χαλάρωση και θέλουμε να προκαλέσουμε σύσφιξη.
Αρχικά προκαλούν μηχανικό τραυματισμό και διεγείρουν τη νεο-κολλαγογέννεση μέσω των μηχανισμών της επούλωσης. Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες το δέρμα παράγει θεμέλια ουσία και αναδομείται με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο σφριγηλό με λιγότερες ρυτίδες.