Μεταμόσχευση μαλλιών - Αποκατάσταση τριχωτού

Ορίζεται ως η τεχνική αποκατάστασης της φυσιολογικής τριχοφυίας της κεφαλής (μαλλιά, φρύδια και γένια). Η τεχνική πραγματοποιείται με εξαγωγή τριχοθυλακίων (follicular unit extraction- FUE) από περιοχές δότριες στην οπίσθια επιφάνεια του κρανίου και μεταμόσχευσή τους (follicular unit transplantation- FUT) σε περιοχές δέκτριες, στην πρόσθια επιφάνεια του κρανίου.

Η επέμβαση: Ο ασθενής κουρεύεται, σχεδιάζεται και φωτογραφίζεται. Το χειρουργείο γίνεται με τοπική αναισθησία, διαρκεί από 4 έως 8 ώρες, ανάλογα με τον αριθμό των τριχοθυλακιών που μεταφέρονται (600 έως 1500 μοσχεύματα) και γίνεται με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων μικρομεταμόσχευσης και μεγεθυντικών φακών. Τα τριχοθυλάκια μεταφέρονται ένα ένα στην τελική τους θέση ανάλογα με τον αριθμό των τριχών που περιέχουν και δεν υπάρχουν τομές ή ράμματα. Σε ασθενείς με ανδρογεννετικού τύπου αλωπεκία, που πάσχουν και οι τρεις περιοχές A,B,C, μπορούν να γίνουν διήμερα χειρουργεία με μεταμόσχευση πάνω από 3000 τριχοθυλακίων. Δίνεται πάντα η δυνατότητα στον ασθενή φωτογράφησης των μοσχευμάτων και καταμέτρησής τους με μεγέθυνση στον υπολογιστή.  

Σκοπός της επέμβασης είναι: να αποκαταστήσει σταδιακά τη φυσιολογική εικόνα του ασθενούς στο τριχωτό, να καλύψει ουλές από προηγούμενες επεμβάσεις (π.χ. facelift, κρανιοτομές) ή από τροχαία. Η επέμβαση απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες, με τα προαναφερθέντα προβλήματα. Μπορεί να χρειαστούν επαναληπτικά χειρουργεία προκειμένου να επιτευχθεί μία ικανοποιητική πυκνότητα τριχών στη λήπτρια.  

Τι πρέπει να προσέξετε μετά την επέμβαση: θα χρειαστεί να λάβετε αντιβιωτική αγωγή για μία εβδομάδα, ενώ θα πρέπει να ενυδατώνετε συστηματικά τα μοσχεύματα τα δύο πρώτα 24ώρα. Ο πόνος και το οίδημα (όταν υπάρχουν) αντιμετωπίζονται εύκολα. Την πρώτη εβδομάδα τα τραύματα στη δότρια έχουν κλείσει τελείως, ενώ τα μοσχεύματα έχουν ενσωματωθεί πλήρως στις νέες τους θέσεις. Την τέταρτη μετεγχειρητική μέρα μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας, θα χρειαστείτε ωστόσο αντιηλιακή προστασία και αποφυγή κράνους για 1 μήνα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές στους 9 μήνες.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος